Festivalul ,,Basarabia”, ediția a IV-a


   An de an, împreună cu colegii mei de la Liga Studenților Basarabeni din Galați, în a doua jumătate a lunii martie, organizăm Festivalul ,,Basarabia”, anul acesta fiind la a IV-a ediție.  Prin intermediul acestui festival încercăm să aducem un elogiul strămoșilor noștri, ce au luptat pentru ca pământul dintre Prut și Nistru locuit în marea sa majoritate de români, să facă parte din statul național unitar român. Mai exact, la 27 martie 1918, Sfatul Țării, organul legislativ al Basarabiei, a votat Unirea Basarabiei cu România, fiind prima provincie românească ce se unește cu patria mamă.

   Totodată ne propunem ca prin intermediul acestor acțiuni culturale să aducem în memoria colectivă importanța acestei zile pentru românii de pe cele două maluri ale Prutului.

   Teatru, masă rotundă, flashmob-uri, sunt doar câteva dintre acțiunile la care vor participa anul acesta tinerii basarabeni veniți la studii în Galați.

   Cu toate acestea, la o simplă analiză a activităților culturale (care nu sunt puține la număr) ce le desfășoară asociația noastră pe parcursul întregului an, putem afirma (cu toată modestia) că Festivalul ,,Basarabia” nu durează câteva zile sau o săptămână, ci durează un an întreg.

   La baza acțiunilor noastre a stat mereu patriotismul autentic și dragostea de Țară, nu patriotismul de fațadă care este practicat tot mai des în ultimul timp.

festival

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s