Manipularea – arma cea mai eficientă a Rusiei


manipulare

Fiindcă din totdeauna, Rusia a fost preocupată să justifice anexarea unor teritorii străine și de această dată nu stă cu mânile în șolduri. Prin intermediul diferitor surse media, încearcă să ne convingă că atât Rusia cât și rușii se află în pericol, iar pentru a reduce din acest pericol, a anexat Crimeea. Cel puțin acesta este mesajul transmis prin intermediul diferitor posturi de televiziune (și nu numai). De exemplu, postul de televiziune ,,Pervâi Canal” ne transmite următoarele: ,,Unica modalitate prin care Rusia poate să supravețuiască acestei presuini la care este supusă din exterior, este aplicarea forței. Doar aplicând forța Rusia poate să îi pună la respect pe cei ce nu îi doresc binele. Anexând Crimeea, Rusia și-a apărat interesul national.” Iar aici urmează reacția locuitorilor peninsulei ce radiază de fericire că au devenit cetățenii unui impreiu, pardon, ai unei federații ce este nevoită să se apere de câteva secole.

Alt episod din epopeea manipulării este legat de schimbul de replici de la ședința ONU, dintre reprezentantul Rusiei și cel al SUA, unde presa rusească îl victimizează pe cel dintâi, spunând că este abordat prin intermediul unui limbaj nediplomatic. Rusia, cea care face deobicei diplomație prin amenințarea cu forța sau prin aplicarea acesteia. Același post de televiziune ne spune că Ucraina este bântuită de neonaziști ce au instaurat haosul și intimidează pe oricine le iese în cale.

De asemenea, Rusia își etalează tehnica militară, încercând să își convingă cetățenii dar și inamicii că deține arme foarte performante și că le-ar putea aplica în caz de necesitate.

Nu m-ar fi îngrijorat situația descrisă în rândurile de mai sus dacă n-ar fi vorba de cei peste 3 milioane de oameni ce sunt supuși zilnic unui linșaj mediatic, iar actuala conducere a Republicii Moldova este complice deocamdată la aceasta. Sper ca cei care reprezintă actuala guvernare să conștientizeze acest pericol, luând măsuri menite să îi facă pe cetățenii Republicii Moldova să disemineze minciuna de adevăr.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s