Armele noastre versus armele lor


O vorbă mai veche spune că toamna se numără bobocii. În toamna aceasta se vor număra voturile. În România vor avea loc alegeri prezidențiale, iar în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare. În cele ce urmează mă voi referi pe scurt la alegerile din Republica Moldova, urmând ca despre alegerile din România să vorbesc pe viitor.

Alegerile de la Chișinău din toamna aceasta sunt foarte importante. Și când spun acest lucru mă refer la faptul că cei care vor merge la urne vor trebui să aleagă integrarea europeană sau integrarea în așa numita ,,uniune vamală”; democrație, o șansă pentru un viitor mai bun și prosper sau dictatură, stagnare; libertate de gândire sau conștiințe mutilate; între dreptul la identitate în marea familie europeană și între internaționalismul de sorginte comunistă, unde ,,fratele mai mare” decide iar celelalte popoare trebuie să execute.

O campanie murdară, asta urmează să aibă loc în această toamnă. Cel mai probabil vom asista la spălarea (în continuare) rufelor în public din partea partidelor pro-europene (și aceasta din dorința de a acumula cât mai multe voturi), pe de o parte, iar pe partea cealaltă la o campanie agresivă din partea așa-zișilor ,,stataliști” (de fapt, anume aceștia sunt cei care subminează statalitatea Republicii Moldova) care vor încerca să deruteze la maxim electoratul. De asemenea nu este exclusă reactivarea unor mișcări din zonele ostile ideii de integrare europeană a Republicii Moldova. Miza este una singură : deraierea Republicii Moldova de pe traseul european.

Armele celor care vor să ne integreze cu forța acolo unde am fost de la 1812 și până în prezent sunt sacii cu bani și minciuna propagată pe toate căile posibile, amenințarea că vom fi debranșați de la conducta de gaz și vom sta în frig la iarnă, derutarea populației și amenințarea cu apocalipsa după ce ne vom integra în Uniunea Europeană.

Armele noastre nu sunt multe, însă cea mai importantă dintre ele este că luptăm pentru o cauză dreaptă, pentru libertatea și bunăstarea noastră și a generațiilor viitoare. Atâta timp cât vom conștientiza miza alegerilor din noiembrie și ne vom implica în mod activ pentru ancorarea definitivă a Republicii Moldova în spațiul european, vom avea câștig de cauză.

UE-Rusia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s