De ce LSBG ?


stiker

 

  Fiind admiși la studii în România, studenții se întreabă: „Ce vom face mai departe ?”, „Cum ne vom descurca ?”, „Cine ne va ajuta ?”. Din fericire, există cineva care oferă răspunsuri la toate aceste întrebări. Este vorba de asociațiile studenților basarabeni, care își fac studiile în România. Sunt ONG-uri cu actele în regulă și cu scopul de a reprezenta interesele studenților basarabeni, care învață în România. Aproape în fiecare oraș există astfel de asociații, iar Galațiul nu este o excepție. Liga Studenților Basarabeni din Galați este o organizație apolitică, independentă, neguvernamentală, nonprofit cu caracter cultural şi social ce funcţionează pe principiile democraţiei şi a libertăţii și are ca prim obiectiv promovarea drepturilor tinerilor studenţi basarabeni şi educarea lor în spirit naţional, democratic şi pro-european. Voluntarii LSBG sunt gata, în orice clipă, să acorde „primul ajutor” necesar studenților noi veniți în Galați. Echipați cu un bagaj de experiență și cunoștințe, tinerii voluntari stau la dispoziția „bobocilor”, fiind gata să le ofere susținere, începând cu un sfat și până la rezolvarea unei probleme mai complexe.

 Mulți ne întreabă: „De ce ai ales să fii voluntar ?”, „Ce beneficii ai ?”, „De ce LSBG ?”. Răspunsul e simplu: „Din plăcere ! ”.

  „Prima dată când am cunoscut Liga Studenților Basarabeni din Galați am întâlnit o mână de voluntari entuziasmați și încrezuți în cauza pentru care pledau – o asociație de basarabeni independentă în care se promovează valorile românești și europene, se valorifică spiritul inovator, se încurajează inițiativele și se dezvoltă calitățile de lider ale fiecărui voluntar. Dar înainte de toate odată ajuns în Galați am întâlnit o familie și m-am simțit ca acasă și am avut parte de fiecare dată de sfaturi bune care mi-au fost de folos la integrarea mea ca student în campus și în comunitatea gălățeană. Sunt alături de Liga Studenților Basarabeni din Galați de aproape 2 ani, cu o întrerupere de 1 an în urma unui stagiu ERASMUS, an după care i-am reîntâlnit mai numeroși și mai puternici urmând ca în mai 2015 să devin liderul acestei asociații care rămâne a fi una de suflet pentru mine. ”

 Mircea Nunu, Președintele Ligii Studenților Basarabeni din Galați

  „Dacă ar fi să rezum cumva toată implicarea mea din octombrie 2009 și până în prezent în cadrul Ligii Studenților Basarabeni din Galați prin intermediul unei fraze, aceasta ar suna cam așa: „În grandoarea istorică a Poporului Român eu sunt o rotiță invizibilă. Dar sunt!” (Petre Țuțea). Pe tot parcursul implicării mele în LSBG am avut convingerea că ceea ce fac contează atât pentru mine cât și pentru grupul din care fac parte, că proiectele noastre sunt parte integrantă dintr-un proces mult mai complex de apropiere a românilor de pe ambele maluri ale Prutului, că binele care îl fac pentru aproapele meu va fi răsplătit, dacă nu de către acesta, atunci de către Cel de sus. Dacă din toată implicarea mea am reușit să inspir cel puțin o persoană și să fiu un exemplu pentru aceasta, bucuria mea este infinit mai mare. Dacă nu am reușit – încă nu e totul pierdut, au timp să o facă cei care urmează după mine.”

Mihai Crețu, Președinte de onoare al Ligii Studenților Basarabeni din Galați

   „De ce LSBG ? Pentru că avem în spate proiecte reușite la nivel local, național, cât și internațional. Facem parte din FAB România, asociația noastră fiind una dintre cele 8 membre fondatoare. Avem activități pe tot parcursul anului, ne axăm mai mult pe activități culturale prin care susținem și împărtășim tradițiile și oferim tuturor șansa de a munci umăr la umăr cu noi. Luând în considerație faptul că voluntariatul se consideră ca experiență de muncă, la finalul activității în LSBG iți oferim acel certificat de voluntariat, care sigur te va ajuta pe viitor la angajarea în câmpul muncii. Deviza noastră este „Cu noi pentru tine”, ce înseamnă că vom munci toți ca o echipă, iar rezultatele si bebeficiile le vom împărți după merite. LSBG nu înseamnă tu sau eu, LSBG înseamnă NOI ! ”

  Constantin Cociorba, Vicepreședintele Ligii Studenților Basarabeni din Galați

  „Fusesem admisă în Galați. Inițial noutatea nu mă prea încântase, deoarece demult visam să îmi fac studiile în Cluj, dar acum nu regret de această întâmplare. Și cei care m-au făcut să îndragesc Galațiul chiar din primele zile, au fost membrii Ligii Studenților Basarabeni din Galați, în prezent deja colegi și pretenii mei. Și cine sunt ei ? LSBG – un grup de studenți, mai bine zis de prieteni, plini de entuziasm și de idei mărețe, care știu sa facă față oricărei provocări dar în același timp și să se disteze. Așa i-am cunoscut eu și asta ma făcut să îmi doresc să fac parte din această familie. Astfel, alături de ei pe tot parcursul anului am participat la diferite activități și proiecte care mi-au dat posibilitatea să mă afirm, dar totodată și să învaț lucruri noi, iar aceste experiențe rămân a fi niște amintiri frumoase. ”

Alina Burlac, membru al Ligii Studenților Basarabeni din Galați

  „Odată admis în România, este foarte important modul de acomodare al fiecăruia. Pe alocuri mai dificilă, însuși gândul de existență departe de acasă te face să te simți singur. Prezența unei asociații, organizații de studenți aflați în aceeași situație ca și tine, contribuie mult să treci peste ! Alături de ei , de voluntarii Ligii Studenților Basarabeni din Galați am reușit să am parte de liberă exprimare ca tânăr voluntar și de inițierea experienței mele în domeniul voluntariatului. Mi-a plăcut mult aspectul că niciodată nu s-a impus autoritatea, restricția cuvântului, ignorarea părerii și a propunerilor. Alături de ei am cunoscut o nouă Românie, a MEA, a TA, a NOASTRĂ. ”

Victoria Leah, membru al Ligii Studenților Basarabeni din Galați

  „Cu noi, pentru tine”, sunt cuvintele pe care le-am văzut prima dată când am găsit pagina LSBG pe facebook și m-au făcut să doresc să devin membru al acestei asociații .  „Cu noi, pentru tine”, sunt cuvintele care m-au făcut să cred în LSBG. Nu vreau să mint, au fost momente când eram gata să renunț, iar atunci îmi aminteam că anume membrii LSBG au fost cei care m-au ajutat să-mi încep drumul meu de student basarabean în România. Le sunt recunoscătoare tuturor și le muțumesc din tot sufletul. LSBG nu este doar o asociație de studenți basarabeni, LSBG este o familie iubitoare și prietenoasă. Alege LSBG și Noi promitem că nu o să regreți. ”

Elena Burduh, membru al Ligii Studenților Basarabeni din Galați

  Venind în Galați, încă din prima zi, am cunoscut  câțiva membri LSBG, care m-au impresionat prin atitudinea lor prietenească față de noi veniți și le sunt recunoscător și în prezent pentru că au participat la formarea mea ca student, ca voluntar și, de ce nu, ca personalitate, într-un oraș necunoscut, într-un colectiv pe care abia urma să îl cunosc. După un an de activitate în cadrul LSBG, am făcut noi prieteni, mi-am dezvoltat capacitățile de comunicare, de lucru în echipă, am devenit mai punctual și responsabil, și nu în ultimul rând, am căpătat experiență în domeniul IT, deținând funcția de Șef Departament IT&C.
Voluntariatul este o experiență de neprețuit deoarece, în primul rând, tinerii interacționează între ei, iar activarea într-un colectiv, în afara facultății, te pune față în față cu unele greutăți care vor apărea în câmpul muncii. O experiență de team leader sau teamwork este foarte prețuită de către angajatorii moderni. Cred că tinerii de azi nu ar trebui să se limiteze doar cu facultatea și să se manifeste nu doar pe facebook și alte rețele de socializare, sunt și alte modalități, mult mai interesante, una dintre ele fiind voluntariatul.

Sorin Suvac, Șef Departament IT și Comunicații LSBG

sursa: www.lsbg.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s