„Două lacrimi gemene” Comemorarea soțior Aldea Teodorovici la Oradea


Fiecare popor are valorile sale, numai că nu toate popoarele păstrează în memoria lor valorile. Noi românii, avem nişte valori care nu trebuie uitate, nişte valori care dacă le-am uita, nu am mai exista ca popor.

Duminică, 1 noiembrie 2009, la biserica din incinta Universitaţii din Oradea, a avut loc comemorarea soţilor Ion şi Doina Aldea Teodorovici. La oficierea slujbei de pomenire, pe lângă tinerii basarabeni din oraş au mai fost prezenţi tineri din Suceava, Galaţi, Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Cluj-Napoca. În calitate de invitat de onoare l-am avut pe Cristofor Aldea Teodorovici.

În după amiaza aceleiaşi zile, la Teatrul ,,Arcadia” din Oradea, a avut loc interpretarea mai multor piese de catre Cristofor şi de catre tinerii basarabeni din Oradea . Ţin să remarc că datorită iniţiativei, efortului depus de aceşti tineri, am avut parte de acel spectacol minunat. Dar dacă ar fi să descriu ceea ce a avut loc, cred ca ar fi foarte greu, aproape imposibil. A fost mai mult decât o interpretare de melodii, a fost o sărbătoare a sufletului, a fost un moment de regăsire spirituală. La una din melodiile interpretate de Cristofor a cântat toată sala. Cei care nu cunoşteau melodia au invăţat-o pana la sfârşit. Oamenii din sală au rămas impresionaţi. Au rămas impresionaţi de faptul că simţirea şi cugetul românesc din Basarabia, sunt la ele acasă.

IMG_6170Melodiile celor două inimi gemene purifică sufletul, îl fac mai înălțător, îi dau putere.

Le suntem recunoscători celor doi martiri ai neamului, de sacrificiile aduse şi suntem conştienţi că fără de melodiile lor noi nu am fi avut astăzi limba româna, nu am fi avut tricolor, nu am fi avut independenţă.

Asemenea întâlniri ne fac să persistăm în lupta pentru împlinirea idealului de unitate a neamului, ne întăresc convingerile că un neam nu poate dăinui decât prin unitate, iar unitatea  poate fi realizată numai de către noi.

4 noiembrie 2009, Galați 

Sursa: Blogul Ligii Studenților Basarabeni din Galați 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s