Scrisoare către fiul meu


Dragul tatei,

am scris aceste rânduri din dorința de a ști că tati și mami te iubesc foarte mult, așa cum am fost iubiți și noi de părinții noștri (adică de către bunicii tăi).

Vreau să știi că necătând la faptul că am avut parte de o viață tumultoasă, unica mea constantă este familia, adică tu cu mami.

Nimeni dintre noi nu știe ce ne rezervă viitorul, dar un lucru este cert: atâta timp cât Dumnezeu va binevoi să mă bucur de lumina zilei, să respir, eu împreună cu mami te vom susține în visele și năzuințele tale, vom avea grijă să îți crească aripi cu care să zbori în lumea mare, fiindcă și noi la rândul nostru am fost învățați să zburăm.

Atunci când vei dori să cunoști cu adevărat un om, urmărește-i în primul rând faptele, deoarece vorbele nu reprezintă de cele mai multe ori decât un paravan sau o predea de fum după care obișnuiesc să se ascundă oamenii.

Fii bun, dar nu exagera cu bunătatea, fiindcă uneori aceasta este considerată o slăbiciune în loc de virtute, așa cum ar fi fost firesc. Oamenii buni să îi apropii, oamenii răi, nocivi, să îi îndepărtezi de tine.

Ai grijă de inima ta să nu fie infectată de răutăți, răutatea este apanajul oamenilor slabi, iar aceasta de cele mai multe ori îi devorează tot pe aceștia din interior.

Fii demn și poartă cu mândrie drapelul neamului nostru, cu mențiunea că nu ar trebui nici să exagerezi, în caz contrar riști să cazi în extrema aroganței și a infatuării.

Atunci când ai posibilitatea și crezi că poți face pe cineva fericit sau îi poți face viața mai frumoasă, încearcă să dăruiești, fiindcă „dar din dar se face rai”, iar o lege nescrisă și imuabilă a demonstrat că binele făcut se întoarce mereu sub dierite forme.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s