Elogiul visătorilor


De ce visătorii au mai multe șanse să-și clădească un viitor încununat de succes? Pentru că atunci când visezi, înflorește și posibilitatea de a transformă visul în realitate. Pentru că cei care visează se pot transforma ușor în creatori, în arhitecții propriei vieți!

În realitate, visătorii sunt mai puternici decât scepticii. De ce? Pentru că ei au o misiune. „Realiștii” preferă să rămână ancorați în realitatea care se cheamă zona de confort. Confort care, de fapt, le creează un mare disconfort. Spre deosebire de ei, visătorii sunt luptători. Visătorii luptă să își realizeze aspirațiile. Visătorii sparg bariere. Pentru visători, fiecare zi este o nouă provocare.

Așadar, dacă ai un vis, iată ce poți face:

  • Transformă-ți visul în obiectiv. Când ai un scop, ai o țintă clară. Pentru o mai mare șansă de reușită, obiectivul tău trebuie să aibă un termen limită și să fie măsurabil – pentru că dacă nu îl poți măsura, nu ai cum să știi când ai succes.
  • Fă din obiectivul tău o prioritate. Citește și scrie obiectivul tău zilnic. De ce să faci asta? Pentru că nu e suficient să știi care îți este scopul la nivel conștient. E necesar să lucrezi cu subconștientul tău zilnic, pentru că de fapt el îți controlează viață.
  • Fă o lista cu toate asocierile negative în legătură cu scopul tău. Te-ai gândit că scopul tău nu s-a realizat până acum pentru că îl asociezi cu lucruri neplăcute? Uneori ele sunt acolo, dar nu le conștientizam. Gândește-te ce te ține pe loc. Fă o lista și creează strategii prin care poți să depășești provocările.
  • Fă o lista cu lucrurile pozitive care au legătură cu obiectivul tău. Ce simți în legătură cu asta? Cum ți-ar schimba viață? Cum ți-ar schimbă percepția despre lume și despre propria persoană? Care ar fi următorul tău obiectiv? Fă o lista cu ceea ce îți este necesar și gândește-te cum poți face să le dobândești.
  • Urmărește-ți zilnic progresul. Este un pas esențial pentru evoluția ta. Creează-ți un tabel în care să treci fiecare progres, orice mic succes. La sfârșit vei avea o imagine clară a transformării tale și un amalgam de sentimente pozitive.

Autor: Psihoterapeut Andreea Săvescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s