Angajările în instituțiile bugetare – suspendate până la 1 iuanuarie 2023


Unitățile administrativ-teritoriale, autoritățile publice independente și Casa Națională de Asigurări Sociale vor suspenda încadrarea personalului în funcțiile vacante.

Fii informat la Biblioteca Publică de Drept

Proiect de hotărâre a Guvernului

Măsura respectivă este o normă cu caracter temporar, fiind aplicabilă pînă la data de 31 decembrie 2022. Prevederile proiectului de hotărâre nu se vor aplica asupra funcțiilor pentru care, la data aprobării hotărârii, au fost anunțate concursuri.

Cheltuielile de personal în instituțiile bugetare în 2022 va fi de peste 20,7 miliarde lei, cu 1,5 miliarde lei (cu 5,9 %) mai mult față de cheltuielile aprobate pentru anul 2021. Aceasta are loc în rezultatul majorării claselor de salarizare a șoferilor din cadrul tuturor unităților bugetare, a cadrelor didactice din cadrul structurilor de asistență psihopedagogică, a judecătorilor Curții Constituționale și a plății compensatorii persoanelor, a căror salariu lunar a fost mai mic decât 3100 lei.

Potrivit proiectului, semnat de ministrul finanțelor Dumitru Budianschi, implementarea acestor măsuri în 2022 este posibilă doar cu condiția stabilirii unui regim strict de utilizare a cheltuielilor publice. În condițiile constrângerilor financiare, pentru…

Vezi articolul original 71 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s