Grigore Gafencu – o personalitate de excepţie a diplomaţiei române


130 de ani de la naşterea lui Grigore Gafencu, avocat, jurnalist, om politic, scriitor, unul dintre cei mai mari diplomaţi români din istorie

Fii informat la Biblioteca Publică de Drept

La 30 ianuarie 2022 se împlinesc 130 de ani de la naşterea lui Grigore Gafencu, avocat, jurnalist, om politic, scriitor, unul dintre cei mai mari diplomaţi români din istorie(n. 30 ianuarie 1892, Bucureşti, România – d. 30 ianuarie 1957, Paris, Franţa)

Grigore Gafencu s-a născut la 30 ianuarie 1892 în or. București. Și-a făcut studiile mai întâi în ţară şi apoi străinătate – dreptul şi relaţiile internaţionale, obţinând apoi doctoratul în drept la Universitatea Sorbona din Paris (1914).

În Primul Război Mondial s-a înrolat în armata franceză şi a fost decorat pentru actele de vitejie săvârşite ca locotenent de aviaţie pe frontul românesc. A fost distins cu ordinul militar „Mihai Viteazul“ pentru reușita zborului sau din Paris la Iași peste liniile germano-turco-bulgare.

După războia a înființat agenția de știri Orient-Radio, înfiinţează ziarul Timpul familiei care, tradus în limba franceză, a fost distribuit în mai multe ţări, a fost…

Vezi articolul original 1.143 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s