UDJG prezentă la Târgul Universităților din România, organizat la Chișinău, Bălți și Cahul


În perioada 7-10 iulie 2022, a avut loc, la Chișinău, Bălți și Cahul, Târgul Universităților din România, organizat de Federația Tinerilor Basarabeni, și ajuns deja la a 11-a ediție. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a fost reprezentată de cadre didactice și studenți voluntari din partea Clubului Studenților Basarabeni și Bucovineni “Ștefan cel Mare și Sfânt” – LSG din Galați.

Toate cele 14 facultăți din cadrul UDJG și-au prezentat, în trei zile de târg, oferta educațională, atât în ceea ce privește locurile scoase la admitere de la licență, cât și pe cele de la programele de masterat și doctorat. La Chișinău, târgul a fost organizat pe Aleea Scriitorilor din Parcul Central în intervalul 7-8 iulie, la Bălți, pe 9 iulie, la Liceul Teoretic Mihai Eminescu iar la Cahul, pe 10 iulie, în fața Universității „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

„Un târg foarte bine organizat, de mare interes pentru absolvenții de liceu de peste Prut. UDJG a beneficiat de multă atenție din partea tinerilor și datorită numărului mare de locuri scoase la concurs în acest an pentru românii de pretutindeni la toate facultățile (543 de locuri bugetate, din care 433 cu bursă). Reamintim că prin Facultatea Transfrontalieră, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este singura instituție academică din România ce oferă sistematic o mare varietate de cursuri din domeniile ingineresc și uman la Cahul, Chișinău, Comrat și Taraclia pentru absolvenții de liceu de peste Prut”, a declarat prof. univ. dr. George Enache, de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul UDJG.

Facultatea Transfrontalieră, care desfășoară înscrieri la admitere în intervalul 20-26 iulie 2022, scoate la concurs, pentru admiterea din acest an, 275 de locuri pentru românii de pretutindeni.

Alte 14 instituții de învățământ superior din România au participat la târgul organizat de Federația Tinerilor Basarabeni. 

sursa: ugal.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s